وجود اختلاف بین زن و شوهرها امری کاملا طبیعی است زیرا بدلیل مسائل جسمانی و روانی زن و مرد نمیتوانند مثل هم فکر کنند، حتی زوجینی که سالهای متمادی با یکدیگر زندگی کرده اند.
بیشتر اختلافات زمانی اتفاق می افتد که قبل از ازدواج به تفاوت های شخصیتی و خانوادگی یکدیگر توجه نکرده و اصل همسان بودن را جدی نگرفته ایم.
مشاوران خانواده معتقد هستند که بطور طبیعی انسان ها در بسیاری از جنبه های فردی و شخصیتی با یکدیگر متفاوت هستند و این تفاوت ها، باعث اختلاف در دیدگاه های آنان میشود؛ راهکارهای کاهش اختلافات و درگیری ها نیز تفاوت هایی با هم دارند و ما نمی توانیم برای همه زوج ها، از یک نسخه واحد استفاده کنیم.
اختلافات مهم زناشویی
- اعتقادات معنوی :
زن و شوهر نباید در حوزه اعتقادی با هم اختلاف نظر داشته باشند.
- اختلافات طبقاتی :
وجود سطح متفاوت اقتصادی و طبقه اجتماعی میتواند به مرور زمان مشکل ساز شود. اگر زن قدرت اقتصادی و اجتماعی بالاتری داشته باشد، ممکن است احساس ضعف و ناتوانی به مرد بدهد.
- اختلاف سنی :
اختلاف سن زوجین یک امر نسبی است و عدد مشخص و قطعی ندارد اما طبق نظر کارشناسان این تفاوت سن حدود 3 تا 5 سال مناسب است، ضمن اینکه بهتر است که خانم ها کوچکتر باشند زیرا به لحاظ روانی امکان درک بهتر یکدیگر را دارند.
- اختلاف در بهره هوشی و میزان تحصیلات :
وجود اختلاف زیاد در بهره هوشی و میزان تحصیلات میتواند مشکل ساز باشد زیرا زوجین قادر به درک کامل یکدیگر نخواهند بود و این امر سبب ایجاد سوءتفاهم و عدم درک احساسات، عواطف و افکار میان آنها می شود.
- تفاوت تیپهای شخصیتی :
یقینا زندگی یک فرد برون گرا در کنار یک فرد درون گرا و منزوی، مشکلات زیادی دارد؛ زیرا هیچ گاه در مسائلی مانند مسافرت، مهمانی رفتن و مهمانی دادن، معاشرت، حضور در اجتماع و ... به توافق نمی رسند.
- اختلافات خلق و خو :
بعضی افراد عصبانی، خشن، متکبر، خودخواه، از خود راضی و برخی دارای روحیه ای گرم، خوش برخورد، متواضع و مردم دوست هستند. توازن و توافق اخلاقی باید بین زوجین برقرار شود.
- اختلاف نظر در دیدگاه ها :
افرادی که همیشه به دنیای اطراف خود نظر منفی دارند در کنار یک فرد مثبت نگر، به طور قطع به مشکل میخورند.
- اختلاف در علایق و سلیقه ها :
اختلاف سلیقه امری طبیعی است اما اگر این اختلاف بین زن و شوهر تعدیل نشود، ناسازگاری ها افزایش می یابند.
- اختلاف در خواسته ها و آرزوها :
سطح آرزوها و انتظارات در زندگی زناشویی بسیار مهم است. اگر خواسته های یکی از زوجین بسیار ایده آل و رویایی و طرف مقابل دارای توقعات پایین و حداقلی باشد همیشه در زندگی مشکل خواهند داشت.