روابط خانوادگی دارای ساختارهایی چند بعدی هستند که در آنها احساسات در کنار هم قرار میگیرند. بچهها والدین خود را دوست دارند اما بیش از هر کسی آنها را آزار میدهند. هربار که مشکلی بین شما و خانوادهتان بوجود می آید، خودتان را کنار نکشید و نگویید “خوب، چاره ای نیست! این خانوادهی من است.”
نکاتی در خصوص بهبود و تحکیم روابط خانوادگی
۱. DNA مشترک به معنای علاقمندیهای یکسان نیست.
اگر ما یک ژنتیک یکسان داریم، دیدگاه هایمان با یکدیگر متفاوت است. یادتان باشد که اعضای خانواده هر یک در زمانهای مختلف با شرایط متفاوتی بزرگ شدهاند، و در میان آدمهای متفاوتی بودهاند، کتابهای مختلفی خواندهاند و به مدارس متفاوتی رفتهاند. تمام این شرایط متفاوت بر روی نحوه زندگی و نظرات و عقاید افراد تاثیر میگذارد.
به جای آنکه تلاش کنید تا کسی را تغییر دهید، یاد بگیرید که آنهارا همانگونه که هستند بپذیرید و بررایشان ارزش قائل شوید.
۲. شکستها و اشتباهات اعضای خانواده را توضیح ندهید.
اینکه شما بخواهید توضیح بدهید که چه چیزهایی به نفع یا ضرر افراد خانواده است، از خیرخواهی و حسن نیت شما است و در حقیقت ارائه پشتیبانی یا به اشتراک گذاشتن تجربه شما است.
اما اجازه بدهید تا خودشان راه چاره را پیدا کنند و مسئولیت کارهای خود را به عهده بگیرند. یادتان باشد همدلی شما با ارزشتر از توصیههایتان است.
۳. احساس مسئولیت بقیه را نابود نکنید.
تمایل به کنترل برنامهها و محیط اطراف، هرگونه ابتکار عمل و مسئولیتپذیری را از اعضای دیگر خانواده میگیرد. هنگامی که مسئولیت تنها بر عهده یک نفر باشد و او تمام مسئولیت ها را قبول کند، دیگران عادت میکنند که دائم تحت پوشش شما باشند.
اجازه دهید تا افراد بر اساس شرایط خودشان با شما ارتباط برقرار کنند، و آنها نیز گوشه ای از مسئولیت زندگی را بر دوش کشند.
۴. کمکهای مالی بدون درخواست، کار درستی نیست.
ممکن است شما شرایط مالی خوبی داشته باشید و یکی از اعضای خانواده مشکل مالی داشته باشد، این بسیار خوب است که بخواهید به او کمک کنید و مشکل او را حل کنید، اما چنانچه از شما درخواست نکرده باشد تنها باعث سوءتفاهم و از بین رفتن اعتماد و همچنین احساس سرخوردگی به آن فرد میدهد.
۵. مانع از رشد رنجش و دلخوری شوید.
اختلاف نظر در همه خانواده ها وجود دارد، سعی کنید تا آنها را حل کنید و اگر مشکلی قابل حل نبود، وانمود کنید که هیچ اتفاقی رخ نداده و به بحث و جدل نپردازید.
به حرفهای طرف مقابل گوش دهید و بکوشید تا دیدگاه یکدیگر را درک کنید. نقطه نظر یکدیگر را ببینید و سعی کنید تا با صبر و حوصله مشکلات پیش آمده را حل و فصل کنید.
۶. نقش خود را انجام دهید.
در روابط خانوادگی، آسان است که دیگران را مقصر بدانیم. لحظهای فکر کنید و ببینید آیا شما در این ماجرا نقشی داشته اید یا خیر. سعی کنید نقش و مسئولیت خود را بپذیرید.
وظیفه شما مسئولیتپذیری تان در بهبود و تحکیم روابط خانواده است، یک فرد منفعل نباشید.
۷. زمان نامحدودی در اختیار ندارید.
بعضی اوقات افراد برایتان عادی میشوند، به خود یادآوری کنید کهبرای بودن با خانوادهتان تا ابد فرصت ندارید! از بودن در کنار خانواده و لذت بردن از تک تک لحظه های با هم بودن نهایت استفاده را ببرید.